Välkommen!
Välkommen till Göteborgs Badmintonklubb, Sveriges äldsta Badmintonklubb!

Vill du bli medlem i GBK?
Då klickar du här! Du kan också klicka på fliken "Medlemskap" och fylla i uppgifter.
Välkommen!

Maila till oss på goteborgsbk@goteborgsbk.com om du har några frågor.Här kan du läsa om vår vision och våra mål.


Vår vision:               

Spelglädje i centrum


En klubb där alla som är badmintonintresserade är välkomna och kan utveckla sitt spel från nybörjare till hög tävlingsnivå.Våra mål:


·        Fler tränande och tävlande tjejer.

·        Ännu starkare klubbkänsla.

·        Vara den attraktivaste klubben i regionen.

·        Toppspelare i varje åldersklass.

·        Deltagande i Lag-SM U13/U15/U17.

·        Egna senior- och ungdomstävlingar.

·        Ökade sponsorintäkter.

 

www.goteborgsbk.seSM-silver för GBKs U15-lag!!🥈
2018-04-15 19:52

Som gått att läsa på hemsidan under helgen har GBKs U15-lag varit i farten på lag-SM i Täby och de har varit det med den äran.


Efter en mycket stark insats igår under poolspelet där vi vann samtliga matcher (i tur och ordning mot Umeå, Trollhättan och Aura) med 5-0 stod idag Skogås från Stockholm för motståndet i semifinalen.


De var knappa favoriter på förhand men vi visste att vi hade en bra chans om vi lyckades över förväntan i åtminstone en delmatch och vi kände att vi hade chans på samtliga.


Först ut var herrsingel där vi ställde Richard Jin mot SM-vinnaren i herrsingel, Simon Sandin. Trots detta trodde vi på bra chans då Richard faktiskt vann senast de möttes på SJT i Umeå i januari.


Tyvärr förlorade Richard ganska klart i 2 set efter en tveksam insats där han fick kämpa hårt med sitt spel. I samma skede förlorade Khushi första set i sin damsingel mot Nomin Sukhbaatar som hon i tidigare möten förlorat klart mot så i det här läget såg det mörkt ut.

Dock fick Khushi några enkla misstag från motståndet tidigt i andra set samtidigt som hon själv allt oftare hittade rätt med sina egna droppar och lyckades därmed vinna andra set klart. Tredje set blev en kamp där Khushi hela tiden var steget före och till slut lyckades knyta ihop lite av en skrällseger. 1-1!


Herrdubbeln för Richard/Alexander Pilon såg jag oss som knappa favoriter i mot André Irpola/Simon Sandin då jag tycker våra killar på senare tid visat upp ett riktigt bra dubbelspel om än inte tillsammans.

Vi ledde också både första och andra set men tyvärr blev det några misstag på slutet i viktiga lägen och en knapp tvåsetsförlust som kändes onödig.


Damdubbeln för Khushi/Elin Ryberg mot Lydia Lindgren/Hanna Pétursdóttir blev en stabil vinst och därmed blev mixeddubbeln med Elin/Alexander helt avgörande.


De ställdes där mot André Irpola/Nomin Sukhbaatar i en match där motståndet fick ses som knappa favoriter.

Vi fick också en riktigt dålig start där båda våra spelare var nervösa och missade flera enkla returer så vi hade ett tydligt underläge att hämta in vid första pausen vid 11.

Efter pausen började de dock hitta alltmer rätt på banan och kunde sakta men säkert ta sig ikapp och förbi och till och med skaffa sig 4 setbollar vid ledning 20-16. 3 av dem förlorades i rask takt men vid 20-19 svarar Elin upp på en svipserve från Skogåsparet med en snabb diagonal clear som döms rätt och de lyckades därmed knyta ihop det oerhört viktiga första setet.

I andra set fick våra sedan ett sällan skådat momentum där Elin stod upp fantastiskt bra mot Skogåsparets försök att sätta press på henne med en stark defensiv samtidigt som Alexander flög omkring i bakplan och dominerade med sitt starka overheadspel och smart variation. Setvinsten skrevs till klara 21-12 och en mycket välförtjänt SM-final!


I finalen ställdes vi mot Täby som vi redan på förhand visste skulle bli väldigt svåra då de har snudd på ett rent U15-landslag att ställa upp och är favoriter i så gott som alla delmatcher. Vi tänkte dock givetvis inte ge oss utan kamp.


Alexander fick förtroendet i herrsingeln och ställdes mot Ludwig Axelsson. Alex osade av självförtroende och vände 15-20 i första set till setvinst 22-20 och följde sedan upp det med att vinna andra set övertygande med 21-16 i en av de absolut bästa singlar han spelat.


Khushi startade även hon sin match strålande mot Julia Tuvesson och har ledningen ända upp till 18-15 i första set. Dock orkade hon inte riktigt hela vägen utan tappade 18-21 och andra set rann tyvärr iväg lite grann till en klar förlust. Khushi gjorde dock allt hon kunde och efter singlarna hade vi alltså 1-1.


På dubblarna ställde vi upp med Kiran Balendran/Richard mot Albin Nilsson/Emil Söderdahl samt med Khushi/Elin mot Elin Boman/Julia Tuvesson.

Killarna gjorde en riktigt bra match och var bra med i båda seten men motståndet var tyvärr lite för bra och matchen förloras i 2 relativt jämna set 17-21, 17-21. 

Tjejerna gjorde också precis allt de kunde men motståndet vägde för tungt och slutsiffrorna skrevs till 12-21, 15-21.


Därmed behövde Alexander/Elin aldrig gå ut på banan för den avslutande mixedmatchen då Täby redan var klara svenska mästare med 3-1 i matcher.


Vi följde dock alltså upp förra årets vinst i U13 med silver i U15 i år och med tanke på att vi förlorar mot ett bättre lag i finalen kan vi inte vara annat än nöjda!


Reflektion från lagledaren är att det är sådana här helger som gör det värt att följa med de här ungdomarna på tävlingar. Som tränare är det härligt att se när det betyder något för spelarna och Alexanders glädje efter den avgörande mixeden mot Skogås var väldigt talande. Hela laget jobbade stenhårt för den här framgången och samtliga spelare bidrog verkligen. 

Alexander fick en spelmässig nyckelroll den här gången och mixeden mot Skogås och singeln mot Täby var som tidigare nämnts några av de bästa matcher han hittills spelat.

Richard hade en spelmässigt tuff helg men kämpade precis allt han kunde och tog några viktiga segrar under lördagen. I par med Kiran presterade han dessutom sin kanske bästa dubbelmatch under helgen i finalen mot Täby.

Kiran fick inte spela lika mycket som förra året (när vi vann U13) men hanterade det mycket väl och var helt redo när han fick chansen och gjorde även han en riktigt bra insats i finalen.


Återigen också ett stort tack till Elin Ryberg (som till vardags spelar i BMK Racket i Alingsås) som ställde upp och spelade med oss för andra året i rad. Både Elin och Khushi lyckades dessutom hålla sig obesegrade fram till finalen mot Täby, en fantastisk prestation med tanke på att Elin tillhör U13 och Khushi är förstaårs. Förhoppningvis kommer de här tjejerna få möjlighet att spela många fler lag-SM tillsammans.


Till nästa år hoppas vi givetvis på ytterligare medaljer men även att vi kan ställa upp med lag i flera åldersklasser. Det är sällan ungdomarna får uppleva lagspel  i vår idrott och det är både spelmässigt utvecklande och bra för klubbkänslan.


Förhoppningsvis lyckas vi med båda målsättningarna!


/Lagledare Erik Bojesson


Följ GBKs U15-lag i SM-final!
2018-04-15 13:28
GBKs U15-lag börjar ca 13.45 sin SM-final mot hemmaklubben Täby.

Täby har ett mycket starkt lag och är stora favoriter men vårt lag har visat en fantastisk attityd och vilja såhär långt och ska göra allt för att skrälla.

Matchen spelas enligt följande:

Herrsingel: Alexander Pilon-Ludwig Axelsson

Damsingel: Khushi Harakamani-Julia Tuvesson

Herrdubbel: Kiran Balendran/Richard Jin-Albin Nilsson/Emil Söderdahl

Damdubbel: Elin Ryberg/Khushi Harakamani-Elin Boman/Julia Tuvesson

Mixeddubbel: Alexander Pilon/Elin Ryberg-Ludwig Axelsson/Elin Boman

Först till 3 vunna matcher gäller och ni följer matcherna här:Följ GBKs semifinal mot Skogås!
2018-04-15 10:11
Matchen mot Skogås streamas på youtube:Matchen börjar 10.15 med herrsingel på bana 3 där Richard Jin möter Simon Sandin och kommer att följas upp med damsingel på bana 4 där Khushi Harakamani möter Nomin Sukhbaatar.

Först till 3 matcher gäller och en match i varje kategori ska spelas.

Stort lycka till!

GBKs U15-lag i semifinal på lag-SM!
2018-04-14 21:25
Från vänster: Elin Ryberg, Khushi Harakamani, Erik Bojesson (lagledare), Richard Jin, Kiran Balendran, Alexander Pilon
GBKs lag-SM lag i U15 har haft en mycket bra dag i Täby idag lördag 14/4.

Såväl Umeå, Trollhättan som Aura har avfärdats med 5-0 i matcher och vi har faktiskt bara tappat ett enda set under hela dagen!

Imorgon väntar Stockholmsklubben Skogås i en tuff semifinal men vi hoppas givetvis att vi ska kunna ha en chans.

Beroende på vilka banor vi spelar på kan det också vara så att vår match websänds på youtube. Uppdatering kommer.

/En för dagen mycket nöjd coach - Erik


Div. 3-laget: Starkaste insatsen hittills!
2018-04-12 11:58

Falkenbergs idrottshall var spelplatsen för sista spelomgången i Div. 3 Mellan B för 2017-2018.
Vi reste ner med målet att försvara vår andraplats i tabellen mot Onsala – som vi dessutom skulle möta i första matchen – spännande!

Och om det gick bra! Vi gick ut hårt med en W.O. i DD – som vi följde upp med stabila vinster i bägge HD – även om HD2 slutade 23-21 i andra. 3-0 direkt och nu var det dags för den delen där vi innan matchen tänkte att vi är starkast: Khushi tog enkelt hand om DS (21-6, 21-7) och vi vann även alla HS – även om Jonathan fick jobba hårt i HS3 – men när han höjde nivån blev 3:e set klart – 21-10.
Avslutande mixeden var nog den knepigaste matchen, men till slut drog Maria/David ifrån och 21-13 i tredje. 8-0 fullbordat! Visst var Onsala lite svagare än vanligt, men man kan inte vinna med mera.

Efter en bra laddning med thai-buffé så skulle vi efter lunch möta redan klara seriesegrarna Wätterstad (2) – och målet var såklart att visa att vi är minst lika bra.
Det började sådär – vi förlorade både DD och HD1 – den senare efter 16-21 i 3:e (och jämna 18-21, 20-22 i DD). HD2 höll även på att spela bort detta – men tog till slut 21-19 i avgörande. Senast förlorade vi många tre-setare – vi ville annorlunda idag. 1-2 efter dubblarna.
DS såg till en början ut att bli en riktig besvikelse – Khushi tappade första med 6-21(!), men visade mental styrka och fick igång fötterna och tog initiativet och andra set med 21-16. Sen höll det inte hela vägen ut när duktiga Vera ökade vinkeln på smashen och gick högre på nät – 16-21. 1-3 – men nu dags för HS. Nu var det omvänt från förmiddagen – Jonathan fixade mycket enkelt sin match. Alvar jobbade otroligt hårt och fick utdelning efter 3 långa set – och nu 3-3. Samtidigt körde Ludvig helt slut på sig i HS1 – och vid sidbytet 4-11 i 3:e var det väl inte mycket som talade för en spelvändning…men men – räkna aldrig ut Ludvig… några minuter senare var det 8-12 och sen 14-12…bättre droppar har jag aldrig sett från Ludde och smashen satt som en smäck. Vinst med 21-15 dvs 17-4 efter sidbytet!
Vi var i slagläge – 4-3 inför mixeden – som vi dock visste skulle bli svår och trots fina 21-12 i första blev det sen 16-21, 13-21 och totalt 4-4.

En eloge till hela laget – att ta 8-0 mot närmaste laget under och 4-4 mot seriesegrarna visar precis hur bra vi är. Synd att vi inte lyckade ta hem serien – men vi blir ju bättre för varje säsong!

/Stolt lagledare Patrik

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..