Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till Göteborgs Badmintonklubb, Sveriges äldsta Badmintonklubb!

Vill du bli medlem i GBK?
Då klickar du här! Du kan också klicka på fliken "Medlemskap" och fylla i uppgifter.
Välkommen!

Maila till oss på goteborgsbk@goteborgsbk.com om du har några frågor.Här kan du läsa om vår vision och våra mål.


Vår vision:               

Spelglädje i centrum


En klubb där alla som är badmintonintresserade är välkomna och kan utveckla sitt spel från nybörjare till hög tävlingsnivå.Våra mål:


·        Fler tränande och tävlande tjejer.

·        Ännu starkare klubbkänsla.

·        Vara den attraktivaste klubben i regionen.

·        Toppspelare i varje åldersklass.

·        Deltagande i Lag-SM U13/U15/U17.

·        Egna senior- och ungdomstävlingar.

·        Ökade sponsorintäkter.

 

www.goteborgsbk.se


Swedish Youth Games i Malmö!
2019-11-11

I helgen var det Swedish Youth Games nere i Malmö. En otroligt stor tävling med mycket utländska spelare med i toppen.
Bertil fick möta en belgisk kille som var huvudet längre än honom själv men han kämpar på bra och vissa bollar spelar han otroligt smart och fint. Men får se sig besegrad i 2 raka.
Felix var på tur och fick möta en av Frankrikes bästa 07a även den slutliga vinnaren i hela tävlingen. Felix spelade bra och kämpade och gav honom en match men även han fick se sig besegrad efter 2 raka.
Sist ut var Viktor för fredagens singel spel där han spelade mot en engelsman och spelade lugnt och stabilt i första sett och vann utan problem. Andra sett blev allt jämnare men även där lyckades Viktor tillslut vinna med 22-20 och säkrade sig för singel spel på lördag.
Bertil spelade även dubbel med kompisen Jakob Blom från Påvelund där dom mötte ett franskt par, första sett var killarna inte riktigt vakna och hade svårt att hänga med men andra sett skärpte dom sig ordentligt men lyckades inte hela vägen men gjorde en otrolig förbättring från första sett!
Sista fredags matchen var även den Bertils med mixed partnern Felizia Franzén även där stod ett franskt par som motståndare.
Det var bra med till en början i matchen men blev lite väl passiva och fransyskan var otroligt vass på nät så även denna match blev för tuff.
Då var det lördag och morgonen inleds med mixed. Viktor var först ut med partnern Saga Strömberg där dom var väl förberedda och motståndarna var ett tyskt par men det var inga problem från vår sida då vi styrde hela matchen in princip och siffrorna slutade 21-15 och 21-10.
Felix var på tur med partnern Anvita där mötte dom också ett tyskt par de var allt jämnare spel med långa dueller. Lyckades vinna första sett med 21-19 Men tappade tempot i andra och förlorade med 16-21. Tredje avgörande blev ett spännande spel med högt tempo från bägge paren men vi fick se oss besegrade efter en hård kamp med 18-21.
Singel omgångarna var på tur och Viktor skulle möta en tysk kille, Viktor gick in i matchen med bra attityd och visade direkt att han skulle ha den här matchen.
Han vann matchen stabilt med 21-8, 21-10 och då väntade 2 seedade fransmannen.
Viktor och Felix hade även en dubbel mot ett tyskt par där de väntades tufft motstånd. Matchen började inte riktigt som vi ville vi var för passiva och gick in i flackt spel som tyskarna var bättre på. Vi tappade matchen i 2 raka men jag tycker vi är bättre egentligen men energin och stämningen var inte på topp.
Viktors tur att spela singel igen mot den franska killen. Vi visste det skulle bli tufft och högt tempo på matchen, tycker Viktor står emot bra och vissa bollar briljerar han!
Men det håller inte och fransmannen vinner med 16-21, 15-21.
Då väntade sista matchen och det var mixed för Viktor och Saga där samma fransman som Viktor åkte ut mot i singel väntade med en fransyska som var överlägset längst på plan. Denna match var inte mycket att säga om dom var bättre än oss och vi hängde tyvärr inte med deras tempo.
Men tycker alla 3 killarna gör denna turnering så bra dom kan det är hård konkurrens och vi åker hem med mycket saker att jobba på.

 

/ Coach Emelie

Hela 6 stycken pallplatser i Askims tävling!
2019-11-09 22:27
Tyra Rask tog sin andra raka turneringsseger!

Hej!


Det blev en mycket lyckad lördag för GBK i Askims tävling. Hela 6 pallplatser och en mängd fina vinster och prestationer.


I DS U 11 tog vi tre av fyra möjliga pallplatser genom Mahashree Prabhakaran (1:a), Sri Rama Modekurti (2:a) och Nina Hansson (3:a). Grattis alla tre!

Vi ska även ge stort beröm till vår fjärde deltagare i DS U 11, nämligen Yvonne Bernholtz. Trots att hon är "förstaårs" och ännu inte kommit upp i samma träningsmängd som våra andra tjejer i klassen tog hon många poäng i sina matcher. Bra, Yvonne!


I HS U 11 deltog Dante Radniecki och Gustav Rask. Båda tog sig vidare från gruppen vilket är väldigt starkt eftersom de också är "förstaårs" i klassen. Båda förlorade mot duktige Viktor Norberg, Frölunda, som tog sig hela vägen fram till final. Det bådar mycket gott inför fortsättningen.


I DS U 13 vann Tyra Rask för andra tävlingen i rad. Bravo! Nu väntar större utmaningar för Tyra som inte längre får vara med i Nivå 1-tävlingar. Soujanyaa Chetlur Apillai hade också en bra tävling. Hon tog sig vidare från poolen och var nära att vinna sin kvartsfinal men fick ge sig i tre hårda set. Bra jobbat ändå!


Vi hade höga förväntningar på våra duktiga U 13 spelare i herrsingel, Jiang Chang "Dun-Dun" Liu och Lukas Jiang. De tog sig också vidare från poolen men där blev det stopp för Lukas som förlorade mot slutvinnaren Jandér från Påvelund i en jämn match. Dun Dun tog sig hela vägen till semifinal innan det blev förlust mot samma Jandér, nu i en ännu jämnare match. Ännu bättre lycka nästa gång killar! Bra jobbat ändå.

Även Manfred Ludvigsson var anmäld till tävlingen men han kom inte till spel.


Sist men absolut inte minst fick vi en vinst i HS U 17 genom vår tävlingsdebutant, Kevin Shen, som efter fem stabila matchvinster stod som slutsegrare. Vilken tävlingsdebut! Hoppas det ger mersmak!


Henrik Malmstedt, GBK

Många träningar inställda vecka 44
2019-10-22 20:48

Denna veckan (v 43) har alla grupper träning som vanligt. Nästa vecka är det däremot många träningar som är inställda p.g.a. att det är höstlov.


Följande grupper har träning som vanligt v 44:

Talanggruppen (enligt särskilt schema som Erik mailar ut)

TG 2 (tis och tors 16.00-17.30)

TG 1 (tis och tors 17.30-19.10)

Best on court, fortsättningsgrupper (söndag 9.30-11.00) Obs! Bara en grupp och "ovanlig tid"

Fotarbetspasset för tävlingsspelare (sön 16.00-17.00)

Vuxengrupperna (söndag 17.00-18.30 resp 18.30-20.00)


Resterande träningar är inställda!


Ha ett trevligt höstlov!

Henrik Malmstedt

Division 1 Syd - sämre omgång för A-laget
2019-10-13 10:34
Under lördagen åkte A-laget till Tranås för matcher mot Lugi och Frölunda och efter en bra start i första sammandraget såg vi möjligheter till nya goda insatser.  

Det blev dock ingen lyckad helg då matcherna förlorades med 1-7 respektive 0-8 trots många jämna delmatcher. Enda segern tog Victor Bonnier på HS2 mot Lugi.

Tyvärr hade de flesta av oss också problem med de extremt snabba förhållandena i hallen där bollarna flög ut på längden som aldrig förr. Dock självklart lika för alla men vi hanterade det inte tillräckligt bra.

I laget spelade: Emil Hasselberg, Richard Jin, Victor Bonnier, Emelie Carlsen, Moa Gustafsson, Martina Annby och lagledare Erik Bojesson.

Vi tar nya tag och hoppas på bättre utdelning 30/11 då nästa omgång spelas.

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson
GotElit 2019 - Viktor/Felix vinnare i dubbel!
2019-10-08 14:29
Felix och Viktor vinnare i dubbel
Den gångna helgen startade SJT-säsongen igång på allvar med att GotElit arrangerades runtom i Göteborg.

Vi hade många spelare i farten och även en hel del fina framgångar.

I U13 visade Viktor Chen och Felix Bergqvist att de tillhör absoluta Sverigetoppen i år. 
Viktor var i hela 3 finaler där dubbeln med Felix ledde till vinst men efter 14 matcher under helgen räckte inte riktigt energin till för att kunna vinna de 2 andra. Felix var även i semifinal i singel förutom dubbeln men båda förlorade mot slutsegraren Daniel Huang från Aura.
Mycket glädjande var även Irma Hansson i semifinal i dubbel med Frida Svensk från Enånger och visade att hon blir att räkna med på SJT i år.

I U15 hade vi tyvärr inga SJT-spelare men Bertil likväl många deltagare som gjorde fina insatser i MJT. Bertil Jarl tog sig med lätthet till final innan det tyvärr blev förlust men såväl Bertil som ett flertal övriga aspirerar på SJT-spel under året.

I U17 hade vi Richard Jin och Alexander Pilon som visade klass då Richard tog till semifinal i singel (bla. via vinst mot Sverigetvåan Simon Sandin i kvartsfinal) och Alexander till final i dubbel. Alexander spelade dessutom en av turneringens absolut bästa matcher i kvartsfinalen i singel mot slutsegraren Emil Söderdahl där båda killarna sjönk ihop av total utmattning efter sista bollen. 

Allt som allt en lyckad turnering för våra ungdomar som visar att vi är på rätt väg och förhoppningsvis får fler fina framgångar under året.

Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under helgen också och gjorde detta till en lyckad tävling. Det skulle aldrig gå att arrangera utan er.

Väl mött till nästa gång!

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..