Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till Göteborgs Badmintonklubb, Sveriges äldsta Badmintonklubb!

Vill du bli medlem i GBK?
Då klickar du här! Du kan också klicka på fliken "Medlemskap" och fylla i uppgifter.
Välkommen!

Maila till oss på goteborgsbk@goteborgsbk.com om du har några frågor.Här kan du läsa om vår vision och våra mål.


Vår vision:               

Spelglädje i centrum


En klubb där alla som är badmintonintresserade är välkomna och kan utveckla sitt spel från nybörjare till hög tävlingsnivå.Våra mål:


·        Fler tränande och tävlande tjejer.

·        Ännu starkare klubbkänsla.

·        Vara den attraktivaste klubben i regionen.

·        Toppspelare i varje åldersklass.

·        Deltagande i Lag-SM U13/U15/U17.

·        Egna senior- och ungdomstävlingar.

·        Ökade sponsorintäkter.

 

www.goteborgsbk.se


Ungdomarna visade vägen i Bele Nordins tävling
2019-01-17 11:20
Simon vann HS U 13 efter att ha slagit Albin Johansson för första gången

I helgen spelades Bele Nordins tävling i Fjäderborgen. Som vanligt var deltagarantalet väldigt stort men tävlingen flöt på bra tack vare alla duktiga funktionärer. Tack alla ni som hjälpte till!

 

GBK hade ett stort antal spelare med i tävlingen som erbjöd många klasser från U 9 till A-klass. Våra ungdomar visade att återväxten är mycket god i klubben.

Jake Dwayne Mathias vann U 9-klassen där vi hade flera spelare med däribland två tjejer, Nina Hansson och Sri Rama Modekurti, som gjorde mycket bra ifrån sig.

I pojksingel U 11 vann Kevin Xu och i U 13 klassen vann vi både pojksingel och flicksingel genom Simon Normark och Anvita Harakamani.

Vidare vann Victor Chen och Felix Bergqvist herrdubbel U 15 trots att de är förstaårs

U 13 (!), en mycket stark prestation.

I de äldsta klasserna hade vi också framgångar. Martina Annby lyckades allra bäst genom att vinna damdubbel A tillsammans med Annie Karlsson.

Utöver detta hade vi flera pallplatser och mängder av fina prestationer i denna Nivå 2 tävling.

Det bådar gott inför kommande tävlingar på det nya året.

Fler resultat från tävlingen hittar ni på tävlingslänken

https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=A23DA470-0F36-4809-802B-EAE34FA335C0

 

 

Henrik Malmstedt


Skinkcupen blev en stor succé
2018-12-21 16:44
Glada vinnare i Skinkcupen 2018!

Igår hade vi vår gemensamma avslutning med Skinkcupen. Det var ett lite annorlunda upplägg detta året som gjorde att vi kunde kora 4 vinnarpar.

Det var Kevin Xu/Victor Bonnier,  Hanna Gundewall/Kevin Nawara, Emelie Carlsen/Anton Eriksson och Per Hedström/Ruiming Zhang. Traditionsenligt fick alla som vann var sin julskinka. Ett stort grattis allesammans!

 

Grattis säger vi även till Frida Torstensson och Anton Forsström Reddy som fick fina priser för ”Bästa säljare av idrottsrabatten”.

 

Det som värmde allra mest var den fina gemenskap och den positiva stämning som rådde i Fjäderborgen under kvällen. Tack alla ni som var med och bidrog till detta.

 

God jul och Gott nytt år!

 

Henrik Malmstedt och Patrik Johansson


Sista badmintonveckan igång... Glöm inte...
2018-12-10 20:05

Hej!


Nu är vi inne i den sista träningsveckan för terminen. Glöm inte att


...anmäla dig till vår gemensamma avslutning, Skinkcupen, som är den 20/12. Läs mer i nyhetslistan på www.goteborgsbk.com. Scrolla ner en bit så hittar du info.


...meddela om du/ditt barn INTE avser fortsätta spela nästa termin. Se mailadress nedan.


Terminsstart för VT 19 är vecka 3. Tävlingsgrupperna (TG 1 och TG 2) startar redan den 3/1 så att ni är i bra form inför Bele Nordin den 12-13/1:)


Vi ses!


Henrik Malmstedt

goteborgsbk@goteborgsbk.com

BSO 2018 - Bertil och Anvita i varsin final!
2018-12-09 18:09
Anvita och Bertil imponerade i Stockholm

Den gångna helgen har årets sista nationella SJT avgjorts i Stockholm. Som vanligt samlade den ett starkt startfält med hela Sverigeeliten på plats samt nordiska inslag från Finland, Norge och Danmark.


Tyvärr fick vi inga vinster den här gången men trots allt 2 finalplatser via Bertil Jarl i herrdubbel U13 (i par med Täbys Isak Erliksson) samt Anvita Harakamani i damsingel U11.


I övrigt gick det enligt följande:


U11: Vår ende deltagare i den yngsta klassen var Anvita Harakamani men hon försvarade klubbens färger med den äran. Förutom sin finalplats i singel var hon även i semifinal i damdubbel och blev med detta klubbens mest framgångsrika spelare denna helg. Lovar mycket gott för framtiden.


U13: I denna klass var vi välrepresenterade på herrsidan och mest framgångsrik denna helg var alltså Bertil Jarl via sin finalplats i herrdubbel där han också i första matchen vann mot klubbkompisarna Felix Bergqvist och Viktor Chen. Bertil visade stundtals upp ett väldigt moget dubbelspel och kommer säkerligen att göra fler fina resultat i kategorin framöver.

Bertil var också med i singel men tappade där i första matchen efter poolen. Viktor tog sig som 1a-års till 8-delsfinal och visar att han kommer att bli att räkna med framöver. Felix (som även han är 1a-års) hade en tuff pool men gjorde det riktigt bra även och föll i 2 tuffa matcher mot starkt motstånd. Båda killarna kommer åtminstone nästa år att vara med i toppen.


U15: Vår på förhand kanske starkaste klass blev kanske en liten missräkning den här helgen men det är små marginaler och ibland funkar det inte fullt ut.

Khushi Harakamani tog sig till semifinal i singel som enda svenska men förlorade tyvärr där (trots matchboll i 2a set) mot en duktig finska. Det finns dock alltid lärdomar att dra och nästa gång ska hon vinna.

Dubbeln med Nirali Pilla från Komet ledde också den till semifinal men tyvärr kom tjejerna inte upp i nivån som krävdes för finalspel.

Kiran Balendran gjorde några riktigt fina insatser i singel men förlorade tyvärr i första matchen efter poolspelet. Dock visade han prov på fint tålamod i båda matcherna han vann i poolen. Dubbeln med Auras Hector Rebertz förlorades mot ett bättre par i första matchen och är inte mycket att säga om.

Richard Jin hade en tung helg med förlust i åttondelsfinal i singel och semifinal i dubbel (efter vinst i båda kategorierna i Dalarna för blott 3 veckor sedan). Richard kände dock av en förkylning och klassen är väldigt jämn så är man inte på topp är det många om budet.


U17: Vår ende deltagare Alexander Pilon fick i brist på partners nöja sig med att ställa upp i singel den här gången. Alex tog sig enkelt vidare från poolen men förlorade tyvärr i första matchen därefter i 8-delsfinal. Alexander var dock enligt egen utsago relativt nöjd med insatsen och har under hösten verkligen visat att han tagit sig upp till en ny nivå.


Nu återstår bara Frölundaspelen kommande helg och Skinkcupen 21/12 innan det väntar välkommen julledighet.


Lycka till ni som ska tävla då!


Vid tangentbordet,


/Erik 


Alma Myrberg vinnare i Påvelund
2018-12-05 23:02
Alma tog sin första turneringsseger när hon vann Grundslaget

Som jag nämnde i förra nyheten så hade GBK en mycket bra dag i söndags i Påvelund.

Vi fick ju två vinnare i tävlingen, nämligen Anton Billgren och Alma Myrberg. Anton fick vi se på bild i förra nyheten och här ovan ser ni Alma i mitten. Grattis igen båda två.


Henrik Malmstedt

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..