Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till Göteborgs Badmintonklubb, Sveriges äldsta Badmintonklubb!

Vill du bli medlem i GBK?
Då klickar du här! Du kan också klicka på fliken "Medlemskap" och fylla i uppgifter.
Välkommen!

Maila till oss på goteborgsbk@goteborgsbk.com om du har några frågor.Här kan du läsa om vår vision och våra mål.


Vår vision:               

Spelglädje i centrum


En klubb där alla som är badmintonintresserade är välkomna och kan utveckla sitt spel från nybörjare till hög tävlingsnivå.Våra mål:


·        Fler tränande och tävlande tjejer.

·        Ännu starkare klubbkänsla.

·        Vara den attraktivaste klubben i regionen.

·        Toppspelare i varje åldersklass.

·        Deltagande i Lag-SM U13/U15/U17.

·        Egna senior- och ungdomstävlingar.

·        Ökade sponsorintäkter.

 

www.goteborgsbk.se


Terminsstart i Göteborgs Badmintonklubb
2020-01-12 16:59

Hej!


I morgon börjar en ny termin i GBK. Hoppas ni är laddade. Alla nya och gamla medlemmar bör ha fått ett mail med information inför den nya terminen. Om ni mot förmodan inte fått det eller missat det kommer en kort repetition här:


Alla gamla medlemmar har sin plats kvar och behöver därmed inte återanmäla sig.

Om du inte fått besked om att du bör byta grupp så har du samma träningstid som förra terminen. Nya medlemmar måste registrera/anmäla sig på vår hemsida   www.goteborgsbk.com (klicka på medlemskap och fyll i formuläret) så att vi får in alla personuppgifter. Nya medlemmar, som redan registrerat sig, har fått ett särskilt utskick med förslag på grupp.

 

Det är endast en förändring jämfört med HT 19 och det är att vi startar en ny Best on court-grupp på torsdagar kl 17.30. Denna grupp sätter igång lite senare än de andra grupperna, nämligen vecka 5.


Gamla medlemmar: Om du/ditt barn har en träningstid som inte passar eller vill träna fler gånger i veckan kan du enkelt se vad det finns för alternativ och sedan höra av dig till oss om önskemål. Då gör vi vårt bästa för att hitta en annan lämplig grupp. Likaså är det viktigt att du hör av dig till oss om du/ditt barn INTE vill ha kvar platsen.


Under fliken Terminsavgifter ovan hittar du terminsavgifterna för VT 20.

Medlemsavgift ingår i samtliga träningsavgifter.


Träningarna startar vecka 3 (undantaget den nystartade Best on court-gruppen på torsdagar som börjar vecka 5).  Vecka 3-4 är s.k. prova på veckor. Efter de veckorna måste man bestämma sig om man vill fortsätta. Under ”prova på veckorna” kommer du att få en faktura per mail som ska vara betald senast den 26 januari.

Racketar och bollar finns att låna men ta med gymnastikkläder och vattenflaska. Skorna får inte svärta av sig på golvet.


Alla träningar är i Fjäderborgen, S:a Viktoriagatan 44 (Landala).


Med hopp om en lärorik och rolig termin

Henrik Malmstedt


Kontaktuppgifter:

Mail: goteborgsbk@goteborgsbk.com


(Vi svarar på mailen tisdagar, torsdagar och söndagar).


Bele Nordins Minne 2020 - många fina insatser!
2020-01-10 14:05
Rutinerade duon Patrik Johansson & Johan Sarnell, 2a i HDB

Den gångna helgen avgjordes traditionsenligt vår hemmatävling i Fjäderborgen som en uppstart på det nya året.


Arrangemanget flöt på smärtfritt tack vare alla funktionärer som med den äran såg till att vi kan genomföra den här typen av arrangemang.


Sportsligt hade vi givetvis även en del framgångar och nedan följer en sammanfattning av våra segrare samt finalplatser i respektive klass.


HS U9:

1a: Kaj Xu


HS U11: 

1:a Kevin Xu


DS U13:

2:a Agnes Hamark


HS U17: 

2:a Simon Normark


HDB:

2:a Patrik Johansson/Johan Sarnell


Med förhoppning om en fortsatt lyckad vårtermin!


Vid tangentbordet,


Erik Bojesson 
Funktionärslista Bele Nordin 2020
2020-01-03 11:43

Så här ser funktionärslistan ut inför Bele Nordins tävling.Funktionärslista LÖRDAG 4/1 

Sekretariat

Bollar och protokoll

Café

Coach/

funktionärsansvarig

8.30-13.00

Anders Bergqvist

Per Hedström

Kevin Nordling

Robert Olsson

Majken Almevik


Soujanyaa Chetlur

Kaj Xu

Erik

12.30-17.00

Sven Torstensson

Marc Pilon

Karin Torstensson

Carolina Porshede


Lisa Angervall

Sri Rama Modekurti

Erik

16.30-slut

Yantao Chen

Erik Jiang

Ville Wallenius

Ryan Jin

Kevin Shen

Lisa Kristensson

Erik


 Funktionärslista SÖNDAG 5/1


 

Sekretariat

Bollar och protokoll

Café

Coach/

funktionärsansvarig

8.30-13.00

Maria Jarl

Ola Billgren

Jian Chang (Dun-Dun) Liu

Fredrik Andersson

 

Zsofia Bjerke

Emelie/Erik

12.30-17.00

David Stockelberg

Marc Pilon

 

Niranjan Joshi

Tim Stockelberg

 

Dante Radniecky

Theo Stockelberg

Emelie/Erik


 


Fantastisk avslutning på terminen!
2019-12-20 19:31
Glada pristagare i Skinkcupen! Foto: Noelle Nagano

Igår var det dags för det som man med stort fog kan kalla säsongens höjdpunkt – Skinkcupen!  Det är då vi fyller hela Fjäderborgen med unga som gamla, erfarna och lite nyare förmågor, spelare och föräldrar – alla med det enda syftet att ha kul och gemenskap runt sporten vi älskar – badminton. Om man inte fick med sig något pris hem så fick man en kul upplevelse och pepparkakor, skumtomtar, julmust,...


I år slog vi återigen nytt rekord i antal deltagare – vi var runt 130 personer som sprang runt på banorna i timmarna två – innan vi kunde kora årets Skinkcupsvinnare: Knut Thorvaldsson i par med ingen mindre än Erik Bojesson. Efter pool-spel, vi hade inte färre än 14 pooler i år, och kvartsfinaler var det två rafflande omgångar ”lådan” – två vinster med 2-1 för segrarna inklusive ett antal ”kant-kant-in” och en ”sudden-death” – som fick avsluta och avgöra. Oerhört rafflande. Vinster inte bara till vinnarna, som bägge valde en julskinka, utan även till semifinalisterna och visst fick våra eminenta tränare också ett litet tecken på vår stora uppskattning och värmande applåder!


Nu är det dags för de allra flesta att ha lite julledigt även från badmintonen, men vi ses väl i hallen för vår traditionella hemmatävling Bele Nordins Minne 4-5 januari?! Vi fortsätter att vädja om fler frivilliga funktionärer till denna tävling.


Tack för en trevlig kväll och en härlig badmintontermin,

/Henrik, Emelie, Patrik (vid pennan)

Lars Sologub återvänder ”hem”
2019-12-17 21:09
Lars "Lalle" Sologub

Hej alla medlemmar,


Jag har glädjen att meddela att styrelsen har engagerat Lars Sologub att ta ansvar/stötta  delar av Göteborgs Badmintonklubbs verksamhet.

Lars ”Lalle” Sologub har en lång karriär inom sporten bakom sig, bland annat som förbundskapten eller motsvarande för 4 landslag (svenska, brittiska, tyska, franska).

Han har också varit verksametsansvarig för badmintongymnasiet, skrivit böcker om badminton och är sedan 11 år tillbaka klubbchef i Ullevi Tennisklubb.

 

Det är inte första gången Lars engagerar sig i GBK – han blev faktiskt den förste anställde tränaren i vår klubb, 1985, och ser därför särskilt fram emot att få komma tillbaka till ”klubben i hans hjärta” för att bistå med sin kompetens och erfarenhet och vara behjälplig i vår ambition att ta ett steg upp i vår utveckling - därmed ”sluter han också  cirkeln” lite grann.

 

Behovet av någon som kan stötta verksamheten har vuxit i och med att klubbens tränings- och tävlingsverksamhet och efterfrågan på banor och produkter i Fjäderborgen från allmänheten har vuxit mycket de senaste åren.

Detta har inneburit en växande arbetsbörda för personalen som inte varit hållbar och för att de ska få mer tid att fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter och för att vi ska få en mer välmående organisation i vilken vi arbetar effektivt tillsammans för att utveckla klubben och hallen har vi valt att, på konsultbasis, engagera Lars som stöd för detta. Lars kommer att sköta detta på sin fritid och under en kortare tidsperiod till att börja med.

 

Med vänlig hälsning

David Stockelberg

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..